Достапни линкови

Македонската влада задоволна од оценка на Фич


Зоран Ставрески
Македонската влада е задоволна од потврдата на кредитниот рејтинг на Македонија од Агенцијата „Фич“. Според вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, ова е признание за економските политики на земјата и добар сигнал за странските инвеститори. Ставревски посочи дека Фич констатирал дека македонската економија заздравува повеќе од очекувањата и дека растот за годинава се очекува да биде 2,7 проценти. Силна страна, спроед Фич, е и ниското ниво на задолженост кое е под 34 проценти од БДП.
XS
SM
MD
LG