Достапни линкови

Немуслиманите не смеат да го користат зборот Алах


Апелациониот суд во Малезија пресуди дека немуслиманите на смеат да го користат зборот Алах што на арпски значи Бог. Владата во оваа претежно муслиманска земја инсистира овој збор исклучиво да го користат муслиманите. Христијаните во Малезија пак велат дека тие со векови го користеле истиот збор за Бог и оти денешната пресуда е кршење на правата на малцинствата.
XS
SM
MD
LG