Достапни линкови

Денеска Нобеловата за економија


Алфрeд Нобел
Денеска ќе биде соопштен добитникот на Нобеловата награда за економски науки. Фаворити се американските професори Роберт Баро и Пол Ромер. Оваа награда не е една од оригиналните Нобелови награди. Востановена е во 1968 година од Шведската Централна банка во сеќавање на Алфрeд Нобел. Со денешното доделување, завршува годинашната сезона на Нобелови награди.
XS
SM
MD
LG