Достапни линкови

Груевски:невработеноста е намалена од 38 на 28,8 насто


Невработеноста од 38 отсто денес е намалена на 28,8 проценти, што е серизно придвижување и тоа во период на светска и европска криза кои серизно влијаат на економијата, изјави денеска премиерот Никола Груевски.
Во такви непријатни околности кога најголем дел од земјите во Европа бележеа зголемување на невработеноста, посочи премиерот, Македонија бележеше намалување на невработеноста и тоа не за 10 отсто туку за 10 проценти поени.
Одговарајќи на новинарско прашање за тоа дали Владата ќе спроведе ревизија на процесот на вработување во „Македонски шуми“, појасни дека приемот на 1.600 лица не подразбира нивно вработување во „Македонски шуми“ туку распределба во сите државни институции.
Тој истакна дека во „Македонски шуми“ веројатно ќе останат на 50 или 60 лица од овие 1.600, а сите останати ќе се распределат по другите институции.
XS
SM
MD
LG