Достапни линкови

Локалните избори на Косово ќе ги следат 7029 набљудувачиКосовската Централна изборна комисија соопшти синоќа дека локалните избори во Косово, кои ќе бидат одржани на 3 ноември, ќе ги следат 7.029 набљудувачи.
Според информациите од ЦИК, набљудувачите на изборниот процес за локалните избори се од четири политички субјекти, две меѓународни организации и една амбасада.
ЦИК именуваше Совети на гласачките места за локалните избори во 38 општини и донесе одлука за одредување надзорни комисии за печатење гласачки ливчиња.
XS
SM
MD
LG