Достапни линкови

Можно продолжување на преговорите на Кипар


Илустрација
Министерот за внатрешни работи на турскиот дел од Кипар Оздил Нами изјави дека сака да се обноват преговорите со грчкиот дел од Кипар. Разговорите меѓу двете страни беа во прекин 18 месеци по барање на кипарските Турци. По разговорот со својот турски колега Ахмед Давитоглу, Нами истакна дека е можно да се постигне договор до март 2014 година по што би се распишал референдум на целиот остров за договорот што ќе го постигнат. Тој изјави дека нема да има никави предлуслови и дека бараат преговорите да продолжат од таму од каде што биле прекинати. Преговорите за обедунување на островот беа прекинати во јули 2012 година.
XS
SM
MD
LG