Достапни линкови

Светот економски закрепнува, ама пребавно


Главниот економист на Меѓународниот монетарен фонд Оливер Бланшар
Главниот економист на Меѓународниот монетарен фонд Оливер Бланшар денеска во Вашингтон оцени дека заздравувањето од економската криза продолжува, но оти тој процес одел премногу бавно. Според него, се уште биле присутни многуте услови кои доведоа до кризата. Тој прецизира дека тука пред се станува збор за големите јавни долгови, како се уште недоизградената архитектура на финансискиот ситем.
XS
SM
MD
LG