Достапни линкови

Втор тим инспектори во Сирија


Организацијата за забрана на хемиското оружје денеска испрати втор тим експерти во Сирија за проширување на мисијата за уништување на сирискиот хемиски арсенал. Тие треба да и се приклучат на првата група која деновиве почна со елиминирањето на боевите отрови. Се проценува дека Сирија поседува илјада тони хемиско оружје.
XS
SM
MD
LG