Достапни линкови

Германска делегација во посета на Македонија


Делегација од Германија, меѓу кои и претставници на 13 германски компании од областа на енергетиката, металопреработувачката индустрија, информатичката технологија и медицината ја посетија Технолошката индустриска развојна зона Скопје 1 во Бунарџик. „Македонија и Баварија традиционално негуваат посебни економски односи. Минатата година размента изнесуваше 675 милиони евра. По одржаните деловни средби помеѓу германските и македонските стопанственици се надеваме дека овој размената ќе се зголеми, изјави Мартин Кнап, директор на Претставништвото на стопанска комора на Германија во Македонија.
XS
SM
MD
LG