Достапни линкови

Српската влада со строги мерки за штедење


министерот за финансии на Србија Лазар Крстиќ
Српската влада денеска објави мерки за штедење, вклучувајќи план за кратење на една четвртина од платите во јавниот сектор. Станува збор за пакет од шест мерки што ги презентираше министерот за финансии Лазар Крстиќ како дел од напорите за редуцирање на јавниот долг и за избегнување банкрот. Исто така се предвидува зголемување на данокот на додадена вредност од 8 на 10 насто за основните артикли и кратење на државните субвенции. Надворешниот долг на Србија изнесува 19 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG