Достапни линкови

Нов напад за спречување на вакцинацијата во Пакистан


Пешевар, 7 Октомври
Најмалку двајца полицајци загинаа а неколку други се ранети при експлозија на бомба во Пешевар. Цел на нападот биле полицајците кои го штителе здравствениот тим кој ставал полио вакцини.
Здравствените работници се честа цел на напади на талибанците кои сметаат дека вакцините против детска парализа се западен заговор за стерилизација на муслиманите.
XS
SM
MD
LG