Достапни линкови

Јавниот избор за вработување во МШ започнува напладне


Macedonia - How to find a job, brochure - N/A
Преку компјутерско рангирање денеска попладне ќе бидат избрани 1.600 луѓе од ранливи категории кои ќе бидат вработени во Македонски шуми. Нивниот избор ќе се пренесува директно на Македонската телевизија. На конкурсот се пријавиле повеќе од 20.000 луѓе. Избраните ќе бидат првично вработени во ЈП Македонски шуми, потоа дел од нив ќе останат работа во ова јавно претпријатие, а другите ќе бидат преземени во други институции.
Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески вчера изјави дека очекува јавното извлекување за вработување на да се спроведе на транспарентен начин.
XS
SM
MD
LG