Достапни линкови

Жалост во Италија за африканските мигранти


Во Италија е прогласена национална жалост за африканските мигранти кои се удавија во близина на медитеранскиот остров Лампедуса, додека потрагата по стотици исчезнати и натаму продолжува.
Италијанските власти соопштија дека 111 тела се пронајдени а 115 луѓе преживеаа во несреќата на претоварениот брод на кој имало над 500 луѓе.
Министерот за внатершни работи Анџелино Алфано изјави дека Италија не може самата да се справува со мигрантите кои со бродови пристигнуваат од Африка.
XS
SM
MD
LG