Достапни линкови

Македонија, Црна Гора и Србија со спогодба во областа на ИКТ


Иво Ивановски
Македонија, Црна Гора и Србија денеска во Подгорица потпишаа спогодба за соработка во областа на информатичко комуникациските технологии. Спогодбата ја потпишаа македонскиот министер за информатичко општество и администрација Иво Ивановски, вицепремиерот и министер за информатичко општество и телекомуникации на Црна Гора, Вујица Лазовиќ и вицепремиерот и министер за надворешна и внатрешна трговија и телекомуникации на Србија, Расим Љајиќ. Со спогодбата владите на трите држави ќе се залагаат и за создавање услови за инвестиции и заеднички вложувања во проекти од взаемен интерес.
XS
SM
MD
LG