Достапни линкови

Во САД и Велика Британија се најдобрите универзитети


Најдобрите универзитети во светот се во Соединетите Држави и во Велика Британија. Според најновото рангирање на светките универзитети, 13-те први места ги завземаат универзитети од тие две земји, а калифорнискиот Институт за технологија, втора година по ред е на прво место, а Оксфордскиот универзитет е на второ. Повеќе европски образовни институции, го оцинија ова рангирање како невалидно. Како критериуми, меѓу другото, биле земени односот на кадарот кон студентите и колку често разни трудови на научници од некои универзитет биле цитирани од академици.
XS
SM
MD
LG