Достапни линкови

ЕЦБ ја задржува каматната стапка на 0.5%


Европската централна банка реши да ја задржи каматната стапка на рекордно ниско нови од 0,5 отсто, со цел да го поттикне слабиот економски раст во земјите од евро-зоната. И покрај сигналите дека економијата во евро-зоната се опоравува, аналитичарите веруваат дека тоа оди премногу бавно за да има корекција на монетарната политика на Европската централна банка.
XS
SM
MD
LG