Достапни линкови

ТИ: сиромашните најпогодени од курупцијата во образованието


Во најновиот извештај на Транспаренси интернешнал за корупцијата во образовните системи се наведува дека секој петти во светот платил мито за школување во минатата година. Тој сооднос се зголемува кај сиромашните земји каде што секој трети платил мито за некаква услуга во образованието. Во извештајот објавен денеска во Будимпешта се повикуваат владите да етаблираат подобри образовни системи и ги охрабруваат родителите и децата повеќе да учествуваат во донесувањето одлуки во училиштата.
XS
SM
MD
LG