Достапни линкови

Пад на американските берзи


Американските берзи забележаа остар пад во првите часови од денешното тргување. Како главна причина се наведува евентуалното делумно затворање на американската влада поради неможноста двата дома на Конгресот, Претставничкиот дом и Сенатот да се договорат околу привременото финансирање на американските федерални агенции. Утрешниот почеток на новата фискална година би значело и принуден одмор за околу 800 илјади федерални службеници.
XS
SM
MD
LG