Достапни линкови

Алокина од Пуси Рајот пред Суд


Во Русија членката на Пуси Рајот, Марија Алокина се појави пред суд за да побара ублажување на казната затвор на две години во казнената колонија. Алокина, една од трите членки на овој бенд осудена за хулиганизам, им изјави на новинарите дека бара од правниот систем да биде отворен и транспарентен. Судот во Нижни Новгород го одложи сослушувањето до 18 октомври.
XS
SM
MD
LG