Достапни линкови

Хелсинки, најчесен град во светот


Хелсинки
Магазинот „Рајдерс дајџест“ изврши своевидно испитување на чесноста на жителите на 16 градови во светот. Над 190 паричници биле оставени во паркови, на тротоари и трговски центри од Њујорк до Мумбаи. Во секој паричник имало по околу 50 долари, телефонски број, бизнис карти и семејна фотографија. Скоро 47 насто од паричниците биле вратени. Најчесен град е Хелсинки. Таму од 12 паричници биле вратени 11. Следува Москва каде што биле вратени 7. Во Прага од 12, биле вратени само 3 паричници. Најнечесен град е Лисабон каде што бил вратен само еден паричник.
XS
SM
MD
LG