Достапни линкови

ЕК и се закани на Франција со санкции


Европската комисија и се закани на Франција со санкции заради политиката спрема Ромите. Комисијата наведува дека како граѓани на Европската унија, Ромите имаат право на слободно движење во сите држави од Унијата. „Слободното движење и слободата на престој во друга држава се основни права. Ако тие принципи од европските договори не се почитуваат, ЕК ќе ги искористи сите средства со кои располага за да го казни тоа“, се вели во соопштение на Комисијата.
XS
SM
MD
LG