Достапни линкови

Инспекторите на ОН повторно во Дамаск


Инспекторите на Обединетите Нации повторни присигнале во Дамаск за да ја продолжат истрагата во врска со употребата на хемиско оружје. По прелиминарната посета во минатиот месец, во извештајот од 16-ти септември, инспекторите заклучија дека имало употреба на хемиско оружје во Сирија, вклучувајки го и нападот во предградието на Дамаск на 21-ви август. Финалниот извештај би требало да биде објавен до крајот на октомври.
XS
SM
MD
LG