Достапни линкови

Сирија ги доставила документите за хемиското оружје


Сирија.
Организацијата за превенција од хемиско оружје информира дека ги добила очекуваните документи од Сирија за нејзината хемиска програма. Документите се предадени пред истекот на крајниот рок кој беше договорен меѓу САД и Русија. Според договорот, целиот хемиски арсенал на Сирија треба да биде демонтиран до средината на 2014 година.
XS
SM
MD
LG