Достапни линкови

Светските сили расправаат за резолуцијата на ОН за Сирија


Дијаграм на ОН за употребата на хемиско оружје во сирија
Претставници на ОН од петте постојани членки на Советот за Безбедност остварија средба во Њујорк за да разговараат за резолуцијата со која ќе се спроведе планот на Русија и САД за уништување на хемиското оружје на Сирија во рок од една година. Според соопштението, мал напредок бил остварен во разговорите, кои треба да продолжат и денеска.
Британија, Франција и САД поддржуваат резолуција која ја остава отворена можноста за употреба на сила доколку Сирија не го оствари барањето, на што се спротиставува Русија.
XS
SM
MD
LG