Достапни линкови

Каталонците со жив синџир за независност


Шпанските каталoнци ќе формираат човечки синџир во должина од 400 километри, во рамките на собирот за независност. Синџирот ќе се протега од француската граница до шпанскиот регион Валенсија, односно на линијата на границите на Каталонија. Катаолонскиот човечки синџир е всушност имитација на Балтичкиот синџир од 1989-та година, кога околу 2 милиона луѓе од Естонија, Литванија и Летонија демонстрираа против Советското владеење.
XS
SM
MD
LG