Достапни линкови

Воени злосторства и од двете страни во конфликтот во Сирија


Истражители на Обединетите Нации за човекови права, во денеска објавениот извештај, наведуваат дека и двете страни во сиријскиот конфликт извршиле воени злосторства, вклучувајки и масакри врз цивили, егзекуции и земање заложници. Во извештајот не е вклучен преиодот на употребата на хемиско оружје од страна на владините сили. За овој случај, извештај подготвуваат експертите на Обединетите Нации за хемиско оружје.
XS
SM
MD
LG