Достапни линкови

Марш на стотици студенти во Пакистан


Во Пешевар, Пакистан стотоци студенти маршираа барајки од владата да им бидат обезбедени подобри услови за образование во федералните племенски области. Таму, како што јави Радио Слободна Европа, стотици илјадници луѓе се раселени поради безбедносната ситуација.
Многу училишта се уништени од милитантите и луѓето сметаат дека владата не прави доволно на полето на образованието.
XS
SM
MD
LG