Достапни линкови

ЕУ ја предупреди Ерменија за Царинската Унија со Русија


Карл Билд
Официјални претставници на ЕУ ја предупредија дека Ерменија дека нејзината намера да и се приклучи на Царинската Унија предводена од Русија може да ги попречи нејзините шанси да потпише Спогодбата за асоцијација со Унијата. Литванија, како актуелнен претседавач со ЕУ, соопшти дека Ерменија не може да влезе во двете организации во исто време.
Шведскиот министер за надворешни работи, Карл Билт , на својот Tвитер профил , пишува за пресврт во политиката на Ерменија.
XS
SM
MD
LG