Достапни линкови

Инвестиции во првите шест месеци се: 114,45 милиони долари


Во првите шест месеци од годинавата во земјава се влезени 114,45 милиони долари странски директни инвестиции, а нераспределена-реинвестирана добивка е 18,87 милиони долари.
Според објавените податоци на Народна банка на Република Македонија, најголемиот дел инвестиции се од Австрија, Белгија, Велика Британија и Австралија, во производството, градежништвото, транспортот и складирањето, финансии и осигурителни активности.
XS
SM
MD
LG