Достапни линкови

Украина меѓу ЕУ и Царинска Унија со Русија


Претседателот на Украина Виктор Јануковиќ изјави дека на референдум треба да се решава дали Украина ќе и се приклучи на Европската Унија или на Царинската Унија предводена од Русија.
Оваа изјава на Јануковиќ доаѓа по притисоците на Москва, Украина да се откаже од можниот Договор за Асоцијација со ЕУ и да и се приклучи на Царинската Унија во која се Русиуја, Белорусија и Казахстан.
XS
SM
MD
LG