Достапни линкови

Москва и Киев преговараат за меѓусебната трговија


Медведев и Азаров, 26.08.2013
Рускиот премиер Дмитриј Медведев се состана денеска во Москва со украинскиот колега Микола Азаров на разговори за последиците од евентуалното потпишување на договор за слободна трговија меѓу Украина и Европската Унија. Азаров изјави дека Киев е подготвен на конструктивен дијалог за надминување на сите недоразбирања. Москва насојува Украина да не склучува договор со Еу, туку да влезе во царинска унија со Русија, Белорусија и Казахстан.
XS
SM
MD
LG