Достапни линкови

Забранета регистрација на политичка партија во Белорусија


Врховниот суд во Белорусија ја подржа одлуката на министерството за правда да не се дозволи регистрација на опозициска група. Претставници на политичката група Млади Демократи изјавија дека нивната жалба била одбиена денеска. Станува збор за група која се водеше како младински огранок на опозициската Обединета граѓанска партија. Министерството за правда во јуни одби да ја регистрира организацијата како политичка партија тврдејки дека имало грешки во поднесената документација.
XS
SM
MD
LG