Достапни линкови

Германија очекува дуплирање на бројот на имигранти


Бројот на имигранти од Бугарија и од Романија во Германија може двојно да се зголеми до 180.000 луѓе во 2014 година, прогнозираат германските аналитичарите на пазарот за труд. Како причина за зголемувањето на бројот на имигранти се наведува укинувањето на блокада во вработувањето за луѓето од овие две земји на 1 јануари 2014 година. „Во зависност од економската состојба во Јужна Европа вкупниот број на имигранти во Германија може да биде од 100.000 до 180.000 луѓе“ се наведува во извештајот на Институтот за истражување на пазарот на труд и професиите
XS
SM
MD
LG