Достапни линкови

Состанок на туркофонските земји во Азербејџан


Рамил Хасанов
Лидерите на Азербејџан, Казахстан, Киргистан и Турција денеска во Кабала на 200 километри главниот град на Азарбејџан Баку, одржуваат состанок за соработка меѓу земјите во кои се говори турскиот јазик.
Генералнот секретар на Парламентот во Азербејџан Рамил Хасанов изјави дека на главна тема на средбата е формирање слободна економска зона меѓу овие земји. Групацијата има за цел зачувување на јазикот и културата во туркофонските земји и промоција на политичката, економската и културната соработка.
XS
SM
MD
LG