Достапни линкови

Серија бомби одекнаа во разни делови на Багдад


Багдад - архива
Неколку бомби одекнале во Багдад, од кои една во близна на тешко обезбедениот дипломатски комплекс - „Зелена Зона“.
Станува збор за најмалку 3 автомобили бомби и за една бомба поставена на патот, при што, најмалку 14 лица загинале, а 30 тина се ранети.
Две од бомбите експлодирале во шиитска, а една во сунитска населба.
Над 3 илјади луѓе загинаа во Ирак годинава.
XS
SM
MD
LG