Достапни линкови

Еврозоната излезе од рецесија


Еврозоната во вториот квартал од годинава излезе од рецесија по 18 месечен пад на стопанската активност, потврдија денеска објавените податоци на европската агенција за статистика Еуростат. Во 17 земји на еврозоната во тој период бил забележан раст од 0,3 насто во однос на претходниот квартал. Најголеми засулги за растот има Германија чија стопанска активнсот порасна за 0,7 проценти.
XS
SM
MD
LG