Достапни линкови

ФИФА побара детали околу рускиот антигеј закон


Меѓународната фудбалска федерација побара од Русија како домаќин на Светското првенство во 2018 година „појаснување и повеќе детали“ во врска со новиот антигеј закон. Законот кој Путин го потпиша во јуни забранува пропаганда на нетрадиционалните сексуални односи и тој предизвика меѓународно негодување. Во својата изјава ФИФА истакнува дека во своите статути предвидува „нулта толеранција против дискриминацијата, меѓу друготот и врз основа на сексуалната ориентација.
XS
SM
MD
LG