Достапни линкови

Грчката влада ќе конфискува имот за заостанати придонеси


Грчкото Министерството за финансии се заканува со конфискација на имот за неподмирени даноци во износ од над 10.000 евра. Моменталниот долг кон државата од неплатени даноци и придонеси за социјално осигурување изнесува околу 60 милијарди евра. Главниот грчки фонд за социјално осигурување ИКА годинава очекува да собере три милијарди евра од долгот кој изнесува осум милијарди.
XS
SM
MD
LG