Достапни линкови

Општина Центар прелиминарно за ревизијата за дел од „Скопје 2014“


Macedonia- The new mayor of Skopje Centar Andrew Zernovski
Општина Центар денеска ќе ги соопшти прелиминарните сознанија од ревизијата за дел од проектот „Скопје 2014“, во Ревизијата која се спроведува по барање на градоначаликот Андреј Жерновски, кој формираше експертска комисија.
Целта е да се провери начинот на кој постапувала претходната општинска власт при градењето на објектите и спомениците од проектот „Скопје 2014“, што се реализирани преку општината.
Комисијата е составена од Слаѓана Тасева, Драган Малиновски и од претставник од правниот сектор во општината.
XS
SM
MD
LG