Достапни линкови

Русија бара Казахстан да забрани увоз на украинско чоколадо


Руската организација за заштита на потрошувачи побара од Казахстан да го забрани увозот на производи од украинската компанија Рошен. Претставник на министерството за здравство во Казахстан изјави дека се тестираат увозните украински производи и се очекува одлука по добивање на резултатите. Руската организација го забрани увозот на украинскиот бренд поради тоа што во млечната чоколада биле отркриени високи концентрации на бензопирен, канцерогена субстанца која се таложи во човековото тело.
XS
SM
MD
LG