Достапни линкови

Метеоаларм за Србија, Хрватска, Словенија и Унгарија


На интернет страницата на Европскиот систем за предупредување од опасни метеоролошки појави „Метеоаларм“ Србија, Хрватска, Словенија и Унгарија се означени со црвено, што означува исклучително опасно време. Предупредувањето се однесува на топлото време кое може да нанесе големи шетети на означената територија, вклучително и опасност по животот на луѓето. Предупредувањето во најголем степен се однесува на реонот на Загреб, Карловачкиот округ, Госпиќ и Риека.
XS
SM
MD
LG