Достапни линкови

Јапонија протестира за кинескиот упад во близина на спорните острови


Министерството за надворешни работи на Јапонија го повика кинескиот амбасадор откако пловни објекти на кинеската влада влегoa во јапонските територијални води во близина на спорните острови.
Според неименуван извор од јапонското министерство за надворешни работи, кинескиот амбасадор рекол дека не може да го прифати протестот на Јапонија.
Овој инцидент претставува најдолг кинески упад во близина на спорните острови кои се наоѓаат во богат риболовен реон и под кои се верува дека постојат огромни природни ресурси.
XS
SM
MD
LG