Достапни линкови

Забрана за работа на весник во Казахстан


Судот во Алмати, најголемиот град во Казахстан, пресуди тримесечна забрана за работа за независен весник. Судската одлука е донесена поради тоа што публикацијата „Правиваја Газета“ не објавила точни бројки за тиражот. Уредниците на неделникот велат дека одлуката на судот е политички мотивирана.
XS
SM
MD
LG