Достапни линкови

Сопственикот на Амазон го купува Вашингтон пост


Џеф Безос
Основачот на веб страната Амазон Џеф Безос ќе го купи Вашингтон пост за 250 милиони долари. Директорот на весникот Доналд Грахам изјави дека Безос е вистинскиот избор, бидејќи е докажан бизнис гение и има долгорочен пристап и стратегија. Безос изјави дека ја цени критичката улога на весникот во Вашингтон и дека нема да биде променета уредувачката политика.
XS
SM
MD
LG