Достапни линкови

Хамбургер произведен во лабораторија


Произведен е првиот вештачки хамбургер, што, според научниците, може да биде потенцијална алтернатива за производство на месо. Во лабораторија во Холандија, од матични клетки на крава, е направено говедско месо, а денеска ќе го пробаат потрошувачи во Лондон. Истражувачите, предводени од професор Марк Пост од универзитетот во Маастрихт, работеле неколку години на проектот за производство на вештачко месо.
XS
SM
MD
LG