Достапни линкови

Судска пресуда против исламистичка партија во Бангладеш


Врховниот суд во Бангладеш и забрани на главната исламистичка партија во земјата да учествува на предстојните избори. Согласно пресудата, Џамат е Ислами не смее да предлага кандидати за изборите бидејки организацискиот состав на групата е во спротивност со секуларниот устав на земјата. Пресудата создава загриженост од можни немири во земјата во југоистокот на Азија.
XS
SM
MD
LG