Достапни линкови

Забелешки за неправилности на изборите во Зимбабве


Локална мониторинг група забележува на сериозни пропусти во парламентарните и претседателските избори во Зимбабве. Претседателот на Мрежата за изборна подршка во Зимбабве Соломон Звана изјави дека на еден милион луѓе не им било дозволено да гласаат. Многумина од гласачите кои биле спречени се од руралните средини каде противникот на актуелниот пшеф на државата има широка подршка. Инаку, гласањето се одвиваше без поголеми инциденти и без насилство.
XS
SM
MD
LG