Достапни линкови

Кривични пријави за членови на Муслиманското братство во Египет


Каиро, деновиве
Тројца членови на Муслиманското братство се изнесени пред суд поради обвиненија за наводна инволвираност во убиствата на демонстранти минатиот месец. Претседателот на Египет, кој беше член на истата партија, Мухамед Морси беше отстранет од власт на 3 јули по протестите против неговото владеење. Обвиненија се покренати и против лидерот на политичкото движење Мухамед Бадие кој моментално е во бегство. Во меѓувреме, власта во Египет нареди полициските сили да превземат „потребни мерки“ против подржувачите на Морси кои сега се сметаат за закана на националната безбедност.
XS
SM
MD
LG