Достапни линкови

Најави за нови преговори за кипарското прашање


Банката на Кипар моментално е во фокусот на случувањата на поделениот остров, прашање кое ги фрли во сенка преговорите
Специјалниот советник на генералниот секретар на Обединетите нации за кипарскиот проблем Александар Даунер рече дека очекува продолжување на преговорите за обединување на етнички поделениот остров во октомври по едногодишна пауза. Преговорите меѓу кипарските Грци и кипарските Турци стагнираа околу 14 месеци, најмногу поради финансиската криза, што го зафати островот и потребата од меѓународна помош.
XS
SM
MD
LG