Достапни линкови

Продолжува ексхумацијата на депонија во Сараево


илустрација
На сараевската депонија утрово се пронајдени нови човечки коски, соопшти Институтот за исчезнати лица на Босна и Херцеговина. Според оперативните податоци и сведоштва од семејствата, на депонијата во текот на војната се фрлани телата на убиените Срби во Сараево. Ексхумацијата на депонијата почна на 22 јули, кога првпат беа пронајдени човечки коски. Според некои процени, на сараевската депинија закопани се повеќе десетици Срби. Се претпоставува дека на депонијата има примарна и секундарна гробница.
XS
SM
MD
LG